Atlasgroepen midden- en bovenbouw

Beste ouders, 

Vlak voor of net na de meivakantie hebben we het project ‘dinosaurussen’ afgerond met presentaties van de gevonden informatie. Er zijn speurtochten, geschiedenisboekjes, lessen voor de onderbouw, spellen en een prezi gemaakt. Mooie afwisseling in producten en manieren van presenteren. Dit thema hebben we gericht op het stellen van goede denkvragen, onderzoek doen en informatie verwerken in een product naar keuze. 
 
Het nieuwe (en alweer laatste) project van dit schooljaar, staat in het teken van het prachtige boek “Terra Ultima” van Raoul Deleo (winnaar van de Woutertje Pieterse Prijs 2022 en bekroond met het gouden penseel). In dit boek gaan we op expeditie naar een onontdekt continent: Terra Ultima, waar van alles te ontdekken is.  
Doelen zijn onder andere: 
 

Leren omgaan met fouten maken, fixed- en growth mindset herkennen. 

Doorzetten 

Creëren samen met anderen 

Rekening houden met de ander én met jezelf 

Creativiteit gebruiken 

Bewustzijn van gericht werken aan een leerdoel 

Eigen kenmerken, talenten en kwaliteiten kunnen benoemen en herkennen 

 
Door het bekijken van een klokhuis uitzending hebben we meer geleerd over Raoul Deleo en de tekeningen die hij maakt. We hebben geleerd hoe we zelf een doezelaar maken, hoe we die moeten gebruiken én we hebben geleerd hoe we een oog moeten tekenen. Dit viel niet gelijk mee, we moesten flink oefenen en doorzetten om het voor elkaar te krijgen.  
De komende weken gaan we verder werken aan dit project.  
Omdat het leuk is ons gemaakte werk uiteindelijk te presenteren, doen we dat aan het einde van dit schooljaar. Een uitnodiging hiervoor volgt nog. 

Verder willen we jullie vragen een schoenendoos mee te geven (met naam) binnen twee weken. 

Met vriendelijke groeten,

 

Alice en Mascha

 
https://raouldeleo.com/

 
 

 

IMG_5841 IMG_5841
IMG_5840 IMG_5840
IMG_5839 IMG_5839
IMG_5836 IMG_5836
kinderboek-terra-ultima-vrolijk-spel-tussen-wetenschap-en-verzinsel kinderboek-terra-ultima-vrolijk-spel-tussen-wetenschap-en-verzinsel