Sinterklaasviering in de bovenbouw

Beste ouders van de bovenbouw,

Bij deze informatie over het vieren van Sinterklaas in de bovenbouw. Inmiddels zijn er in de stamgroepen lootjes getrokken en weten de kinderen wie ze ‘hebben’. Het is de bedoeling dat kinderen een cadeautje kopen (met de 5 euro die is meegegeven), een surprise maken (geen viezigheid of gipsen creaties die opengehakt moeten worden...) en een gedicht schrijven (minimaal 8 regels).

Voor het schrijven van gedichten kan een rijmwoordenboek (of website) erg goed helpen en dat is natuurlijk prima. Een online gedichtengenerator is echter een brug te ver… De vibe van het sinterklaasfeest (moeite doen voor elkaar en tijd steken in iets creatiefs voor de ander) komt dan toch in het geding. Ouders mogen uiteraard helpen en ook staat de leerkracht altijd klaar om te assisteren als dat nodig is.

De kinderen nemen dit alles mee op donderdagochtend 2 december. Er wordt in de aula een tentoonstelling ingericht (per stamgroep) van alle surprises. De onder- en middenbouw zullen de surprises in toerbeurten bewonderen op deze dag. Normaliter mocht u als ouder deze tentoonstelling ook bezoeken, maar dat zal dit jaar waarschijnlijk (weer) niet mogelijk zijn. Als dit wel kan, hoort u dit tijdig. Sowieso zullen we foto’s of een filmpje van de surprises via Gnap met u delen.

Op vrijdag 3 december vindt de sinterklaasviering in de stamgroep plaats. Per stamgroep zal er verschil zijn in hoe dit precies wordt aangevlogen, maar feit is dat het overal erg gezellig zal zijn!

Als er nog vragen zijn kunt u bij de leerkracht van uw kind terecht.

Alvast een gezellig sinterklaasfeest gewenst!

Groetjes van de bovenbouw leerkrachten