Schoolkamp

afstemming

 

Schoolkamp

De Zonnewijzer is weer begonnen en dus staan de schoolkampen in de planning. Nu er wederom meer alertheid rondom Corona moet zijn, is het goed om even af te stemmen.

De schoolkampen gaan vooralsnog gewoon door. Per schoolkamp maken wij een inschatting van wat wij nog verantwoord kunnen doen, en wat wij moeten aanpassen. Soms is dat duidelijk, bijvoorbeeld op de boot (openbaar vervoer) naar Texel zijn immers mondkapjes nodig (op school aanwezig), maar soms ligt het iets genuanceerder.

Wij hebben de verschillende kamprogramma’s tegen het licht gehouden en hier en daar iets aangepast. Zo willen wij bijvoorbeeld plekken met veel mensen gaan vermijden.

Nu is (het effect van) besmetting onder jongere kinderen onderling en naar volwassenen toe, aldus het RIVM, verwaarloosbaar. Maar bij volwassenen onderling, leerkrachten en hulpouders in ons geval, is dat spannender. Wanneer u meegaat (helpen) op kamp willen wij u vragen de volgende vragen te beantwoorden:

 

Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur ?

Hoesten

Verkoudheids- klachten

Verhoging of koorts

Benauwdheid    Reuk- en/of smaakverlies

 

Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?

 

Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen

7 dagen vastgesteld (in een lab)?

 

Heb je een huisgenoot /gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?

 

Ben je in quarantaine omdat je:

direct contact had met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

je korter dan 14 dagen geleden uit een land/regio bent teruggekeerd met code oranje of rood?

 

Indien u een van de vragen met ja beantwoord wordt, dan kunt u helaas niet mee (en/of halen/brengen) met schoolkamp.

 

 

Gezond verstand

Daarnaast is het “gezond verstand” gebruiken een goede aanvulling. Heeft u de afgelopen twee weken thuis gewerkt en verder weinig fysieke afspraken gehad, dan is het risico aanzienlijk lager dan wanneer u bij een demonstratie (welke laten wij even in het midden…) aanwezig bent geweest. Vind u dat ingewikkeld of weet u niet zeker of het nog wel verantwoord is om mee te gaan, dan denken wij graag met u mee.

Gezondheid

Zijn er gezondheidsklachten (zie de vragen hierboven) dan kunt u als hulpouder en/of uw kind niet mee op kamp. Heel vervelend natuurlijk, maar helaas.

Wanneer er op kamp een kind ziek wordt vragen wij altijd al aan de ouders om uw kind te komen ophalen. Nu is de kans daar op, vanwege de richtlijnen, wel groter. Houd u daar rekening mee?

 

Halen, brengen en ontvangst

Wanneer u kinderen brengt of haalt met de auto naar de kamplocatie, dan vragen wij u om een mondkapje om te doen (vergelijkbaar met het openbaar vervoer), overigens vooral voor uw eigen veiligheid.

Het uitzwaaien zal per kamp verschillend verlopen maar de kern blijft, geen ouders de school in (en ook graag onderling ook afstand bewaren). Ook het ontvangst gaat anders dan gewoonlijk. Wij doen dat deze keer niet meer met koffie en limonade in de aula, maar op het schoolplein. Per kamp hoort u hoe dat wordt ingevuld.

 

Tot slot

Het is er niet gemakkelijker op geworden maar wij denken wel dat er genoeg ruimte is om een leuk schoolkamp te organiseren! Hopelijk blijft het de komende dagen rustig rondom Corona (en dus geen aanvullende maatregelen) en kunnen wij straks gaan genieten van het schoolkamp.

 

Namens de bovenbouw,

Kitty vd Wielen en

Karel Wolf

 What do you want to do ?New mailCopy