Directienieuws ouders 14-8-20

Klaar voor de start?

Directienieuws ouders 14-8-20

Klaar voor de start?

Voor de vakantie hoopten wij op enige versoepeling van alle maatregelen m.b.t. Corona. Inmiddels is duidelijk dat dat niet meer kan. Wij gaan dus door met waar wij voor de vakantie mee zijn geëindigd. Dat betekent o.a.:

-Geen ouders in de school tijdens halen/brengen. De bekende ‘grens’ van pilonnen op het schoolplein blijft. Voor gesprekken met ouders op school zijn wij terughoudend, digitaal/telefonisch kan immers ook. Er is echter wel meer ruimte voor. Heeft u een afspraak met de leerkracht op school? U wordt dan opgehaald bij de “pilonnengrens” (1,5 m wordt gewaarborgd).

-Vanaf groep 3 gaan de kinderen (zoveel mogelijk) zelf naar school. Vorig jaar hebben wij daar ervaring mee opgedaan, dat is goed bevallen.

-Het aangepaste parkeerbeleid blijft (incl. “looprichting”). Dus zeer beperkte parkeerplaatsen, graag lopend of op de fiets volgens de juiste looprichting. De ingang is voor allen (voetgangers, fietsers en een enkele auto….) aan de zuidkant, bij de schooltuin. Over het schoolplein (of parkeerterrein) en aan de noordkant weer naar huis/werk.

-Alle hygiënemaatregelen hebben wij weer opnieuw bekeken en blijven hetzelfde. Een klein aanvullende verzoek; voor het naar school gaan, graag thuis de handen wassen.

-Andere belangrijke zaken:

Gymmen mag weer gewoon in de gymzalen en daar gaan wij maandag meteen een start meemaken.

Wellicht ten overvloede: bent u op vakantie geweest in een risicogebied, dan is halen en brengen ook niet toegestaan. Dat kan ook niet, u moet immers in quarantaine. Kinderen t/m 12 jaar gaan wel gewoon naar school maar natuurlijk alleen als ze geen gezondheidsklachten hebben.

 

Nieuwe leerlingen

Op de Zonnewijzer starten maandag ook veel nieuwe kinderen. Zij worden op het schoolplein (Middenwegkant) opgevangen door collega’s (en dus niet direct door hun eigen leerkracht). Zij brengen de kinderen naar de juiste leerkracht, naar het juiste lokaal. Het is niet de meest ideale start als je voor het eerst op school komt. Maar het is weer wel het best mogelijke en veilige alternatief. Gelukkig zijn bijna alle kinderen bij de doorstroommiddagen al een keer op school geweest.

 

Communicatie

De communicatie verloopt via Fiep. Wanneer u nog geen uitnodiging heeft ontvangen, dan krijgt u dat op maandag.

Algemeen directienieuws kunt u ook altijd terugvinden op de website. Naast directieberichten ontvangt u ook (onder-, midden of boven) bouwberichten en berichten van de groep zelf.

Tot slot

Het is een bijzonder gebeuren, het starten na de vakantie op school in Coronatijd. Zeker voor de nieuwe leerlingen (en ouders/verzorgers) best even ingewikkeld. Echter, wij hebben het afgelopen jaar al ervaring opgedaan en bovendien zijn de scholen en de opvang gewoon open! En dan wordt de temperatuur ook nog wat draaglijker. Alles bij elkaar stemt dat toch positief! Wij hebben er weer zin, wij zijn klaar voor de start! Tot maandag!

Namens het team van de Zonnewijzer,

Karel Wolf