Directienieuws 9-2-2018

ingevoerd op 09-02-2018

Directienieuws 9-2-2018

 

 

·       Staken, dit nieuws is bedoeld voor iedereen

·       Personeel, dit nieuws is bedoeld voor geïnteresseerden

 

Staken

Nu de eerste 2 Landelijke stakingsdagen niets hebben opgeleverd gaan de acties natuurlijk gewoon door.

14 februari gaat het Noorden van Nederland staken en 14 maart zijn Noord Holland en Utrecht aan de beurt. Wederom gaan de scholen dicht, de Zonnewijzer dus ook.

U weet inmiddels waarom.

Wij hebben u eerder gewezen op het gezamenlijke belang. Wij hopen dat, ondanks de overlast die dit geeft, u vooral dat kunt blijven zien. Goed onderwijs willen wij immers allemaal.

Ik vraag mij wel af of bij elke andere staking ook gevraagd wordt of de “klanten” er sympathiek tegenover staan. Vragen de stakers van NS dat ook aan de reizigers? Of de stakende piloten aan de vakantiegangers? Of is dat alleen bij het onderwijs?

De afgelopen dagen staat de media bol met nieuws over het basisonderwijs, en dan bedoel ik nog niet eens “De luizenmoeder”…

Zo loopt het lerarentekort elke week op (kijk vooral aan het einde van de dag even):

http://lerarentekortisnu.nl/

Soms lijkt een griepgolf in Nederland alleen in het basisonderwijs voor te komen. Maar dat zijn toch echt twee verschillende nieuwsberichten. In Nederland is er een griepgolf en er is een lerarentekort in vooral het basisonderwijs. Het ene probleem (de griep) legt alleen het andere probleem bloot. En dat er dan serieus mensen zijn die denken dat een griepprik voor leraren de oplossing voor het tekort kan zijn. Persoonlijk zou ik het dan een ietsje breder willen trekken. Ziekteverzuim in de overige sectoren meenemen en dan misschien maar gelijk wat antibiotica er tegen aan...Scheelt dat de maatschappij weer een hoop geld, wat dan weer in het onderwijs gestoken kan worden!

https://www.nu.nl/gezondheid/5120273/alle-leraren-zouden-gratis-griepprik-moeten-krijgen.html

Alle gekheid op een stokje…goed onderwijs brengt de maatschappij veel. Maar als je denkt voor een dubbeltje op de eerste rij te kunnen zitten, dan helpt geen medicijn.

Tekorten zijn overal

Waarom lukt het op de ene school wel en de andere school niet om vervanging of andere oplossingen te verzinnen? In het vorige bericht gaven wij al aan waarom het op de Zonnewijzer tot nu toe lukt om geen klassen naar huis te sturen. En u kunt ook blijven rekenen op onze inzet!

Maar voor de duidelijkheid, dit speelt overal. Scholen die niets van zich laten horen of zeggen geen kinderen naar huis te sturen (of iets anders organiseren) hebben ook te dealen met dit probleem. Wellicht houden sommige scholen er niet van om ‘slecht nieuws’ naar buiten te brengen of hebben zij het gewoon druk met andere zaken.

 

 

 

Personeel

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, ondanks dat wij heel tevreden zijn met elkaar, gaat Juf Maaike ons toch verlaten. Maaike woont in Amsterdam en heeft de kans om op een basisschool ‘om de hoek’ te gaan werken. Dan gaan 40 minuten reistijd heen en weer terug (nog een keer 40 minuten) wel wat zwaarder wegen. Jammer voor ons, goed voor juf Maaike.

Maar de oplossing lag deze keer al enigszins voor de hand. Juf Alice heeft het afgelopen half jaar als IB-er ervaring opgedaan en gaat haar baan als intern begeleider dan ook overnemen. Zij blijft daarnaast dit schooljaar op maandag en dinsdag ook voor haar middenbouwgroep staan. Juf Regina gaat woensdag, donderdag en vrijdag werken. Wij zijn wederom erg gelukkig met de flexibiliteit van onze collega’s! Deze aanpassing gaat in op 1 maart 2018.