Directienieuws 5-9-2017

o.a. TYOD, informatieavonden, schoolfotograaf en meer

Directienieuws 5-9-2017

 

 

 

Uitleg, dit nieuws is bedoeld voor ouders van de kinderen uit de midden- en bovenbouwgroepen

Informatieavonden, dit nieuws is bedoeld voor iedereen

 

Schoolfotograaf, dit nieuws is bedoeld voor iedereen

 

TYOD, dit nieuws is bedoeld voor ouders van kinderen uit groep 5, 6 en 7.

 

  

 

Uitleg

 

Wij zijn dit schooljaar gestart met een aantal nieuwe groepen. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor de standaard organisatie stamgroep en instructiegroep. Bij zowel de midden- als de bovenbouw is de zgn. trio-structuur niet meer mogelijk. Wij hebben hier goed over nagedacht en uiteindelijk besloten dat de groepen 5 en groepen 3 vaker worden verdeeld over 3 uitleggroepen i.p.v. 2 uitleggroepen. Dat betekent dat deze groepen  een lager aantal kinderen heeft in de uitleg en dat is natuurlijk mooi.

 

Voor de bovenbouw is een vergelijkbare oplossing voor groep 7 gevonden. Deze groep is over drie uitleggroepen verdeeld i.p.v. 2 uitleggroepen.

 

 

 

Wij  hebben, net als de kinderen, al onze eerste ervaringen opgedaan. Het is wel even wennen maar het bevalt ons tot nu toe goed.

 

Op de informatieavonden zal hier meer over worden verteld.

 

 

 

 Informatieavonden;

 

In de vorige digiduif stonden, door een last minute wijziging in de planning, niet alle data juist. Wel juist zijn de volgende data:

 

 

 

De onderbouw: 19 september

 

De Middenbouw: 18 september

 

De bovenbouw: 2 oktober

 

 

 

En al staan deze data inmiddels correct in de kalender, aan het einde van deze week is ook het overige jaarrooster ingevuld.

 

 

 

 Schoolfotograaf

 

Op 14 en 15 september staat de fotograaf gepland. Je krijgen nog een digiduif met informatie hierover. Maar let op met tandartsafspraken e.d. (en verlofaanvragen…)

 

 

 

TYOD

 

 Aan ALLE ouders van kinderen komend uit groep 5

 

Binnenkort gaat jullie zoon en/of dochter werken met de door ons aangeschafte iPad. Daarvoor moeten wij nog wat zaken regelen. We zullen het device stapje voor stapje introduceren bij de kinderen. Wanneer je niet deelneemt aan Take Your Own Device (TYOD) is deze informatie voldoende.

 

 

 

Nieuwe TYOD deelnemers

 

Kinderen die dit schooljaar nieuw zijn ingestroomd in groep 5 (of 6 en 7) kunnen nog gewoon meedoen met TYOD. Binnenkort ontvangen zij meer informatie hierover.

 

Voor de start op school is in ieder geval al wel rekening gehouden met de nieuwkomers

 

 

 

Aan ALLE huidige en toekomstige VIP-kaarthouders uit groep 6 en 7

 

De huidige TYOD-VIP-kaarten zullen geldig blijven tot de nieuwe pasjes uitgedeeld zijn door ons. De oude is vanaf dat moment ongeldig en kan worden weggegooid.

 

Wij hebben de lijst met namen van de pashouders geactualiseerd en aan de MediaMarkt verstrekt. Dit om fraude te voorkomen. Jullie namen komen van de ondertekende overeenkomst. Alleen deze mensen hebben het recht om aankopen te doen. Het uitlenen of doorgeven van de kaart geeft dus problemen bij het afrekenen.

 

Ook is het goed om te melden dat je niet bij de kassa moet melden dat je VIP-kaarthouder bent, maar op de afdeling zelf. Daar wordt een factuur opgemaakt die je dan mee kunt nemen bij de kassa.

 

 

 

Aan ouders van groep 5 die deelnemen aan Take Your Own Device

 

Jullie hebben massaal gebruik gemaakt van ons aanbod. Fijn voor ons en natuurlijk voor jullie kind die er thuis gebruik van gaat maken! Hier volgen de te nemen stappen om alles af te stemmen.

 

 

 

Aanschaf eigen beschermhoes

 

Voor jullie aanschaf van de bescherming bieden wij in samenspraak met onze partner, Mediamarkt Heerhugowaard, de volgende drie opties:

 

Optie 1:

 

UAG beschermhoes (https://nl.urbanarmorgear.com/products/new-ipad-2017-case) in kleuren zwart, blauw en rood. (voorbeeld naast de zij-ingang Middenbouw)

 

Normale prijs €69,99, voor TYOD-kinderen voor €35,- aangeboden door de Mediamarkt HHW.

 

Optie 2:

 

Gecko beschermhoes standaard, beschikbaar in kleur zwart. (http://www.mediamarkt.nl/nl/product/_gecko-easy-click-beschermhoes-ipad-2017-zwart-1511098.html)

 

(voorbeeld, vanaf donderdag naast de zij-ingang Middenbouw)

 

Normale prijs €24,95, wordt aangeboden voor €18,-

 

 

 

Optie 3:

 

Jullie schaffen een zelfgekozen beschermhoes voor de iPad 2017 (9,7 inch) aan.

 

Dat kan bij de Mediamarkt HHW. Dan ontvang je 25% korting op de gekozen hoes. Let wel, er zijn weinig goede alternatieven zijn voor de prijs die we al aanbieden bij optie 1 en 2 hierboven.

 

Wanneer jullie elders een hoes aanschaffen, betaal je uiteraard de standaardprijs.

 

 

Optioneel: Clearplex bescherming

 

Dit is een beschermende laag voor het iPad scherm. In samenwerking met NASA ontworpen. Dit raden wij van harte aan. Het beschermt de iPad die heen en weer gaat en uiteindelijk jullie eigendom wordt. Dit kost in de winkel €29,95 en wordt aan TYOD-kinderen voor €18,- aangeboden.

 

 

Zelf naar de MediaMarkt

 

Wij vragen jullie om ergens in de tweede week (11 september t/m 16 september) naar MediaMarkt Heerhugowaard te gaan om een hoes aan te schaffen en eventueel Clearplex erbij te laten plaatsen. Tenzij je ervoor kiest om het elders aan te schaffen, maar dan verwachten wij ook dat elk kind na de tweede week voorzien is.

 

De MediaMarkt Heerhugowaard richt speciaal voor TYOD-ouders van de Zonnewijzer en Columbus (beide stichting Flore)  een ruimte in. Op de volgende tijden: doordeweeks tussen 18:00 en 21:00; zaterdag tussen 10:00 en 12:00 en/of na 16:00. Zondag liever niet. Dit zijn de relatief rustige tijden. Dan kan er meer service aan jullie worden verleend.

 

 

iPad een week mee

 

Op maandag 11 september krijgen jullie de doos met iPad (op naam) mee. We vragen jullie om de doos met originele oplader vervolgens thuis te bewaren en de iPad zelf, voorzien van hoes (en eventueel Clearplex) op maandag 18 september mee te geven. De iPad komt dan allereerst in de Ipad oplaadkast in de stamgroep.

 

 

Protocol thuisgebruik

 

Het is van groot belang om de aanwijzingen van ons met betrekking tot de instellingen even af te wachten. En niet zelf een Apple-account aan te maken. We zullen alles beschrijven in het protocol thuisgebruik dat de kinderen bij het eerste TYOD-weekend, na week twee, zullen meekrijgen. Bewaar dit goed alsjeblieft.

 

 

Factuur

 

Deze week ontvangen jullie de factuur voor het ouderdeel. Door betaling van de 50% krijgt je kind het recht op thuisgebruik, ontvang de VIP-kaart voor korting en het eigendomsrecht na de drie jaren gebruik op de Zonnewijzer.

 

 

VIP-kaarten

 

De VIP-kaarten worden op dit moment aangepast en ontvangen jullie zo snel mogelijk na betaling van de factuur.

 

 

Vragen?

 

Marjolein Abbink, Marjolein Munnik, Joyce Veldman, Miranda Eppinga en Karel Wolf zijn de eerstaangewezen teamleden om aan te spreken met betrekking tot bovenstaande informatie. Een mail naar tyod@bs-zonnewijzer.nl is ook mogelijk.

 

Annie Hart is als administratief medewerker verantwoordelijk voor de facturatie. Zij is op vrijdag te bereiken op annie@bs-zonnewijzer.nl

 

 

 

Het TYOD-team