Take Your Own Device

Deelname en overeenkomst

 

4 juli 2017

 

Take Your Own Device

(u ontvangt ook een papieren versie die u kunt gebruiken bij deelname)

 

 

 

Het deelnemerspercentage TYOD voor komend schooljaar (huidige groep 4) is bijna 90%! Dat betekent dat wij komend schooljaar verder kunnen met onze (digitale) plannen en blijven wij actief in de “voorhoede” van de onderwijsvernieuwingen.

 

De afgelopen dagen hebben wij, samen met andere scholen van stichting Flore, met de MediaMarkt in Heerhugowaard weer een mooie deal kunnen maken. Er is gekozen voor de iPad 2017, het model welke nog maar net uit is. Ook de prijs is prima, namelijk 360 euro. Tegelijkertijd betekent dit ook dat er nog niet veel hoezen beschikbaar zijn. En daarom wachten wij met ons (bindende) advies m.b.t. de iPadhoes(zen). Wij hopen dat er de komende (vakantie) weken meer aanbod op de (Media)markt komt. Direct na de zomervakantie krijgt u hierover meer informatie (zie ook de overeenkomst punt 4).

 

U ontvangt hierbij het deelnameformulier en de overeenkomst. Het zou heel mooi zijn als u deze weer z.s.m. bij de leerkracht  inlevert.

 

 

 

Alles nog even op een rijtje:

 

Het deelnemerspercentage is goed

 

Het deelnameformulier en de overeenkomst worden verspreid. Graag z.s.m. retour

 

U ontvangt, bij deelname, een factuur (180 euro)

 

Direct na de vakantie ontvangt meer informatie over de iPadhoes(zen)

 

Vanaf schoolweek 2 willen wij startklaar zijn.

 

 

 

Wij houden u op de hoogte!

 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

 

 

Het TYOD team

 

 

 

 

 

OVEREENKOMST

 

Ondergetekenden,

1.    Basisschool De Zonnewijzer te Heerhugowaard, hierna aangeduid met De Zonnewijzer;

2.    De ouder(s)/verzorger(s) van één of meer ingeschreven kinderen op De Zonnewijzer, hierna aangeduid met “ouder”.

Komen overeen dat:

- De Zonnewijzer een door haar geselecteerd device koopt bij De Mediamarkt te Heerhugowaard waarmee het device eigendom wordt van basisschool De Zonnewijzer;

- Het device vervolgens door De Zonnewijzer wordt afgeleverd aan de ouder maar pas in eigendom aan de ouder over gaat door vervulling van de opschortende voorwaarde van algehele betaling én gebruik van het device gedurende een overeen te komen aantal jaren door het kind op De Zonnewijzer, waarbij de maximale termijn drie jaar is;

- en waarbij de navolgende voorwaarden van toepassing zijn op deze overeenkomst.

 

1.  Aard en uitvoering

Het type device, evenals de verplichte beschermhoes(zen) zijn vooraf door De Zonnewijzer op kwaliteit en prijsstelling geselecteerd en worden op het deelnameformulier gespecificeerd.

 

2.  Looptijd

a)   Deze overeenkomst geldt voor de op het aangehechte formulier aangegeven looptijd, maar ten hoogste drie jaar.

b)   De looptijd vangt aan op 1 augustus van dit jaar en eindigt op 31 juli.

c)    Na drie jaar eindigt deze overeenkomst van rechtswege.

d)   Bij beëindiging van de overeenkomst voor het einde van de op het formulier overeengekomen looptijd vanwege uitschrijving zal de ouder het resterende gedeelte van de volledige aankoopprijs alsnog aan De Zonnewijzer betalen of het device bij De Zonnewijzer inleveren zodat De Zonnewijzer eigenaar blijft.

 

3.  Vergoeding

a)   De volgende percentages zijn bij huurkoop van toepassing:

Per kind 50% van de netto aankoopprijs bij driejarig gebruik op De Zonnewijzer; Per kind 60% van de netto aankoopprijs bij tweejarig (bijvoorbeeld voor kinderen die “zij-instromen”) gebruik op De Zonnewijzer; Per kind 70% van de netto aankoopprijs bij één jaar gebruik op de Zonnewijzer;

b)   Ouders ontvangen na inlevering van een ondertekende overeenkomst en formulier een factuur voor de toepasselijke aankoopprijs. De factuur dient te worden betaald binnen een termijn van 14 dagen. Na betaling van de factuur zal het recht op thuisgebruik ingaan.

c)    Na betaling en na afloop van het gebruik op De Zonnewijzer gedurende de overeengekomen termijn, wordt de ouder eigenaar. Ouders ontvangen van De Zonnewijzer een overdrachtsfactuur van 0 euro.

 

4.  Beschermhoes

a)    De verplichte beschermhoes, eventueel in combinatie met glasprotectie of clearplex wordt door de ouder zelf bij De Mediamarkt aangeschaft. Hiervoor ontvangen zij informatie van de Zonnewijzer en een kortingsaanbod bij de Media Markt in Heerhugowaard.

 

5.  Algemene voorwaarden

a)   De Zonnewijzer stelt het device beschikbaar voor thuisgebruik.

b)   Ouder ontvangt direct de originele oplader.

c)    Ouder zorgt er voor dat het device ongelimiteerd beschikbaar blijft voor het onderwijs.

d)   Ouder en kind dragen zelf zorg voor oordopjes of hoofdtelefoon.

e)   De Zonnewijzer zorgt voor een aantal draadloze toetsenborden (per groep) tijdens het gebruik op De Zonnewijzer.

f)     Het device mag alleen worden gebruikt door het kind waarvoor het device is gekocht en zal niet door anderen worden gebruikt.

g)   Wanneer een kind De Zonnewijzer verlaat, kan binnen de maximale looptijd van 3 jaar een device worden overgedragen aan een jonger kind uit het gezin.

h)   Het device is voor risico van de koper van de aflevering af. De ouder verklaart het device in goede staat voor thuisgebruik te hebben ontvangen. De ouder is verantwoordelijk voor het in goede en representatieve staat houden van het device en zorgt er voor dat het kind het device zonder schade van en naar De Zonnewijzer kan vervoeren.

i)     Ouders zijn aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal aan het device die ontstaat buiten de onderwijstijden en buiten het Zonnewijzer schoolgebouw.

j)     Bij schade, verlies of diefstal zorgt De Zonnewijzer voor een leendevice. Het leendevice blijft op De Zonnewijzer. Ouders laten het gehuurde device binnen drie weken repareren en dragen daarvoor de kosten. Indien het device niet gerepareerd kan worden betalen de ouders de volledige kosten van een door De Zonnewijzer nieuw te kopen device dat zij gedurende de resterende looptijd van de overeenkomst kunnen gebruiken en waarvan zij na afloop van de overeengekomen lopende periode eigenaar worden.

k)    Tijdens een langdurige ziekteperiode van het kind kan het device thuis worden gebruikt en daarvoor in overleg worden opgehaald.

l)     Het is kind en ouder niet toegestaan wijzigingen in de configuratie van het device aan te brengen die het onderwijskundig gebruik en beheer belemmeren.

m)  De Zonnewijzer behoudt zich het recht voor gedurende de looptijd aanvullende voorwaarden te stellen aan het gebruik.

n)   De Zonnewijzer is bevoegd deze overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen en teruggave van het device te vorderen, dan wel beperking van het thuisgebruik op te leggen indien niet wordt gehandeld zoals beschreven in het TYOD protocol, indien gehandeld wordt in strijd met deze overeenkomst of indien dusdanig gehandeld wordt dat er schade aan het apparaat ontstaat.

o)   De ouders vrijwaren De Zonnewijzer voor schade aan derden die ontstaat door voor het gebruik van het device of van de licenties dat in strijd is met deze overeenkomst.

p)   De Zonnewijzer gaat uit van een minimaal deelnemerspercentage van 75% van de ouders. Wordt dat niet gehaald dan behoudt de Zonnewijzer zich het recht voor om het project TYOD uit te stellen of te stoppen.

 

 

6.  Klantvoordeel De Mediamarkt

a)   De deelnemende ouder ontvangt bij de iPad een persoonlijke VIP-kaart van de Mediamarkt Heerhugowaard als onderdeel van het concept.

b)   De kortings-voorwaarden van deze VIP-kaart worden door De Mediamarkt verstrekt.

c)    De VIP-kaart is geldig binnen de TYOD looptijd en zolang het kind is ingeschreven bij De Zonnewijzer en wordt daarna ingeleverd in ruil voor de overdrachtsfactuur van 0 euro.

 

7.  Beheer, licenties en kosten

a)   Het beheer op onderwijskundige functionaliteit berust volledig bij De Zonnewijzer.

b)   De licentiekosten behorend bij onderwijskundig gebruik en zijn voor rekening De Zonnewijzer.

c)    Aan het einde van de looptijd en overdracht van eigendomsrecht vervallen de onderwijslicenties.

d)   Ouder kan op een door De Zonnewijzer verstrekt AppleID zelf software op het device installeren. De kosten hiervoor zijn voor de ouder. Via een ander/eigen AppleID geldt dat ook.

e)   De Zonnewijzer maakt voor elk kind een Office365 account aan dat plaats en tijdonafhankelijk gebruikt kan worden met inachtneming van sub c van dit artikel.

f)     Binnen het draadloze netwerk van De Zonnewijzer valt het device onder de standaard firewall van stichting Flore.

g)   Alle praktische zaken worden in een TYOD protocol voor thuisgebruik omschreven.

 

8.  Geschillen

a)   Op deze overeenkomst is Nederlands recht van toepassing.

b)   Geschillen voortkomend uit deze overeenkomst zullen in eerste instantie worden voorgelegd aan de directeur van De Zonnewijzer. Indien het geschil niet wordt opgelost, zal het worden voorgelegd aan de voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Flore In derde instantie zal het geschil worden voorgelegd aan de bevoegde rechter.

 

 

 

Ouder/verzorger verklaart in te stemmen met de overeenkomst,                        

 

Namens De Zonnewijzer,

 

Naam:                                                                         Naam:

 

Plaats:                                                                        Plaats:

Datum:                                                                        Datum:

 

Handtekening:                                                             Handtekening:

             

DEELNAMEFORMULIER          

 

Dit formulier is onderdeel van de overeenkomst.

Na volledig te zijn ingevuld en ondertekend door ouder en vertegenwoordiger van De Zonnewijzer geeft het recht op deelname aan TYOD onder de in de overeenkomst beschreven voorwaarden.

Overeenkomst en formulier worden op De Zonnewijzer ingeleverd. De ouder ontvangt daarna het origineel en een kopie retour. Het origineel wordt bij De Mediamarkt afgegeven en geeft het recht op korting bij aankoop van een beschermhoes en op een persoonlijke VIP-kaart.

 

Verkoop verplichte beschermhoes en optionele andere accessoires:

 

De iPad 2017 is zo nieuw dat wij nog wachten op mogelijke uitbreiding van het assortiment (kinder)beschermhoezen. De MediaMarkt Heerhugowaard biedt jullie via ons op dit moment al de stevige UAG Metropolis (foto) aan voor 35 euro en wil een indicatie voor hun inkoop.

In september volgt informatie over hoezen en verkoopmomenten in onze aula!

Let op: hoezen van andere iPads passen niet op het iPad 2017 model!

 

Ik ben geïnteresseerd in de UAG hoes (dit is nog geen definitieve keuze maar een indicatie voor de MediaMarkt): wel/niet

 

Ingangsdatum TYOD overeenkomst:

Na ondertekening, aanschaf beschermhoes en betaling factuur (z.s.m. na de zomervakantie)

 

Persoonsgegevens vertegenwoordigende ouder/verzorger en tevens VIP-kaarthouder:

Naam:

Postcode en woonplaats:

Emailadres (factuuradres):

 

Telefoonnummer:

 

Naam kind:

Groep per XXX (aankruisen):

Looptijd TYOD:

Huurkoop device:

 

¨ groep 5

3 jaar

50%

 

 

Naam kind 2:                                                                                                               (indien van toepassing)

Groep per XXX (aankruisen):

Looptijd TYOD:

Huurkoop device:

 

¨ groep 5

 

 

3 jaar

50%

 

¨ groep 6*

 

 

2 jaar

60%

 

¨ groep 7*

 

 

1 jaar

70%

 

*kinderen die dan pas voor de Zonnewijzer kiezen

 

 

 

Geselecteerde personal device:

 

Merk:

Apple Ipad

Type:

IPad 2017 9,7 inch, 32 gb

Netto aankoopprijs;

360,- (Voor jullie bij TYOD=50%=180 euro)

 

 

 

Ouder/verzorger verklaart in te stemmen met de overeenkomst,

           

 

Namens De Zonnewijzer,

 

Naam:                                                                                     Naam: Karel Wolf

 

Plaats:                                                                                    Plaats: Heerhugowaard

 

Datum:                                                                                    Datum: 12 juli 2017

 

Handtekening:                                                                         Handtekening: