Directienieuws 29 juni

Formatie en indeling

Directienieuws 29 juni

Formatie en indeling

Indeling

 

Wij zijn er al een behoorlijke tijd mee bezig maar wij zijn er bijna uit. De nieuwe indeling is klaar.

De formatie voor komend schooljaar is ook duidelijk. Wij starten met 5 onderbouwgroepen (onder de 20 leerlingen), 7 middenbouwstamgroepen (rond 26 leerlingen) en 8 bovenbouwgroepen (rond 25 leerlingen).

Eerst even over de groepsgrootte i.c.m. de overige formatie. Die is komend schooljaar op de Zonnewijzer gunstig. Woedt er in de media een discussie over groepsgrootte, op de Zonnewijzer is deze voor het komend jaar al zeer prettig. Hoe kan dat dan? Dat heeft te maken met de fusiemogelijkheden. Wanneer er gefuseerd wordt zijn er een aantal voorzieningen om o.a. alle leerkrachten een goede en nieuwe plek te geven. De M.R. van de Zonnewijzer heeft hier scherp op toegezien en mede daardoor ligt er een mooi plaatje. Zowel de nieuwkomers van de Edelsteen als de huidige leerlingen van de Zonnewijzer profiteren, net als de leerkrachten, van de kleine (of beter gewone) groepen.

Overigens hadden wij ook zonder de fusie de klassenindeling moeten aanpassen, door eigen groei.

In een eerdere digiduif is even gesproken hoe dat in zijn werk gaat, zo’n indeling. Wij zijn dan ook niet over ‘één nacht ijs gegaan’. Er is ook gesproken hoe dit kenbaar te maken. Zorgen wij eerst dat ouders het weten en kunnen die dat dan met hun kinderen bespreken? Of bespreken juist wij het als leerkrachten eerst met de kinderen in de groep? Nodigen wij eerst de ouders uit van wie de kinderen naar en nieuwe groep gaan? Best ingewikkeld en wij zijn dan ook een paar keer van mening veranderd.

Overeind is gebleven dat iedereen recht heeft op de motivering van de schoolkeuze. Achter elke keuze zit een verhaal waarin het gemeenschappelijke belang wordt afgewogen tegen het individuele belang. Wilt u weten waarom u kind is overgeplaatst dan kunt u contact opnemen met de leerkracht.

U kunt nu eerst als ouder deze indeling met uw kind bespreken.

Vrijdag (morgen) wordt de indeling in ieder geval besproken met de kinderen op school.

Aansluitend heeft u de mogelijkheid om met de leerkracht in gesprek te gaan.

In de bijlage vindt u de indeling van alle groepen, per bouw in een excel bestand.

 

 

Tot slot

Op de Zonnewijzer hebben wij veel ervaring, zeker nog in de begin jaren van de school, met het maken van een nieuwe klassenindeling. Wij hebben er dan ook zorgvuldig naar gekeken. In principe staat deze indeling vast. Mochten wij toch iets over het hoofd hebben gezien, laat het ons dan weten.

Wij weten ook dat een nieuwe indeling veel los kan maken. Tegelijkertijd vinden wij het belangrijk om u te laten weten dat het, zeker voor de kinderen, uiteindelijk altijd meevalt.

 

Namens het team van de Zonnewijzer,

 

Karel Wolf