Circus op Speelleerplein De Edelsteen

Kinderen sluiten loopbaan op De Edelsteen in stijl af.

Speelleerplein De Edelsteen gaat verhuizen en fuseren met De Zonnewijzer. De kinderen sluiten het schooljaar af met een geweldig circusproject en pakken daarna hun spullen om na de zomervakantie hun intrek te nemen in De Zonnewijzer, een basisschool voor jenaplanonderwijs aan de Middenweg, aan de rand van de Edelstenenwijk.

“Het zal best even wennen zijn om na de zomervakantie op een andere locatie les te krijgen, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt. We hebben een goed verkeersplan gemaakt, zodat de kinderen straks via een veilige route naar school kunnen gaan” vertelt Ineke Schotten-de Wit, locatieleider van Speelleerplein De Edelsteen. “We gaan er een spetterende afsluiting van maken, zodat de kinderen goed afscheid kunnen nemen van hun vertrouwde omgeving en een goede start kunnen maken op de Zonnewijzer. De laatste week van juni hebben we gebombardeerd tot feestweek. We sluiten de week af met een fantastisch optreden in een heuse circustent in het Stadspark!”

Adrie Groot, voorzitter College van Bestuur van Stichting Flore waar De Edelsteen onderdeel van is: “Het was een lastige beslissing, maar gezien het kleine leerlingaantal van De Edelsteen en het aantal scholen in de directe omgeving hebben we moeten besluiten om deze locatie op te heffen. Het team heeft de kinderen op een fantastische manier begeleid in de jaren op De Edelsteen. Het werken in kleine (combinatie)groepen is goed voor de ontwikkeling van de kinderen, ieder leert op zijn/haar eigen niveau en de schotten tussen de leerjaren verdwijnen. En dat heeft de Inspectie voor het Onderwijs ook gezien en gewaardeerd met een basisarrangement dit jaar. Een compliment voor het team!”. Groot kijkt vooruit: “Gelukkig kunnen de kinderen moeiteloos instromen op De Zonnewijzer, een school voor jenaplan onderwijs waar je het werken in de stamgroepen kunt vergelijken met het werken in combinatiegroepen. De Zonnewijzer werkt al vele jaren op deze manier en de kinderen zullen veel profijt ondervinden van deze ervaring.” De meeste juffen verhuizen mee naar de nieuwe locatie, dus voor veel kinderen zullen de vertrouwde gezichten blijven. Voor de andere leerkrachten is een passende plek gevonden op een andere school van Stichting Flore.

“Iedereen is welkom op De Zonnewijzer” vertelt Karel Wolf allerhartelijkst. “Het grote voordeel voor de kinderen die nu instromen is dat wij met stamgroepen werken (groep 0-1-2 bij elkaar en 3-4-5 en 5-7-8 red.) en zo kunnen zij met veel kinderen van hun eigen school bij elkaar blijven. Je komt dus niet met 1 of 2 vriendjes of vriendinnetjes in een groep, maar wel met een stuk of 5, 6. Kijk, en dat maakt het toch net even leuker!”. Op De Zonnewijzer is de tussenschoolse opvang goed geregeld, waardoor het voor ouders niet heel veel wennen zal zijn dat er geen continurooster meer is.

Maar nu gaan de kinderen eerst een onvergetelijke circusvoorstelling neerzetten, zodat ze met een goed gevoel aan hun schoolperiode op De Edelsteen terug zullen denken.

circustent tefredo circustent tefredo