De Zonnewijzer en het Vierspan

ingevoerd op 22-05-2017

22-5-17

 

Geachte ouders,

 

Donderdag 18 mei 2017 zijn wij plotseling geconfronteerd met het besluit van het bestuur Stichting De Blauwe Loper om basisschool de Fonkelsteen per 1 augustus 2017 niet meer te huisvesten in gebouw ‘Het Vierspan’. Zij heeft besloten om de Fonkelsteen, als dislocatie van de Carrousel, per genoemde datum te huisvesten in het gebouw van Speelleerplein De Edelsteen in de Edelstenenwijk.

 

Ik heb in de afgelopen twee jaar veelvuldig gesproken met de bestuurder van De Blauwe Loper en medewerkers van de gemeente Heerhugowaard over de huisvestingssituatie van de scholen in ‘Het Vierspan’. Het is helaas is niet gelukt om tijdig tot een gezamenlijk besluit te komen waar ook de gemeente mee akkoord kon gaan. Wij betreuren het zeer dat het nu lijkt alsof er een plotselinge ongewenste situatie is ontstaan.

 

De verhuizing van basisschool De Fonkelsteen uit het Vierspan biedt ons echter ook veel kansen.

We kunnen nu het gebouw anders gaan gebruiken. Niet alleen krijgen we meer dan voldoende ruimte voor de kinderen van De Zonnewijzer, maar ook voor de peuterspeelzaal van Stichting Kinderopvang Heerhugowaard (SKH).

 

We hebben van Villa Kakelbont vernomen dat op een aantal dagen de naschoolse opvang is volgeboekt. Stichting Flore en SKH willen, in samenwerking, locatie Vierspan uitbreiden tot een volledig kindcentrum. Een kindcentrum waarin naast het onderwijs van de Zonnewijzer ook plek is voor peuteropvang, voorschoolse, tussenschoolse en naschoolse opvang en een kinderdagverblijf. Na de zomervakantie zal SKH, naast de peuterspeelzaal die al wordt aangeboden, ook de mogelijkheid aanbieden voor alle vormen van buitenschoolse opvang (BSO). Alle kinderen die gebruik willen maken van BSO kunnen zich daarvoor aanmelden. Zo proberen we te realiseren dat alle kinderen van de Zonnewijzer die ook gebruik willen maken van BSO een plekje krijgen binnen de school.

Daarnaast onderzoeken we op welke manier een kinderdagverblijf van 0-4 jaar mogelijk is binnen het gebouw. Dan zijn straks alle vormen van kinderopvang aanwezig binnen kindcentrum De Zonnewijzer en kunt u met al uw kinderen bij ons terecht voor zowel onderwijs als kinderopvang.

 

U leest dat we de ontstane situatie vooral zien als positief en een kans om samen met SKH en in afstemming met Villa Kakelbont hier een prachtig kindcentrum van te maken.

 

We houden u op de hoogte!

 

Adrie Groot

Voorzitter van het het college van bestuur van Stichting Flore